Streamingtjänster för mobiltelefonen

Idag bär de flesta av oss runt på någon form av smarttelefon. Vad en telefon kan göra har förändrats mycket de senaste åren. Din telefon kan nu ersätta både CD-spelare och dator i många situationer. Tack vare streaming så kan vi nu lyssna på vår favoritmusik var vi än befinner oss. Om man känner för det så kan man till och med streama nya filmer från till exempel Netflix. Nu har vi dock valt att prata om två av de största tjänsterna för att streama musik.

Apple Music

Precis som namnet antyder så är detta en streamingtjänst utvecklad av Apple. Det några kanske inte visste är att tjänsten fungerar utmärkt både på IOS och Android! Apple Music är bland de absolut största när det kommer till utbudet som ligger på runt 40 miljoner låtar. Vill man spara på sin surf så finns det en smart funktion som låter dig spara dina favoritlåtar och sedan spela upp dom medan du är offline. Apple Music kostar 99 kronor i månaden och erbjuder tyvärr ingen gratisversion. Är man sugen på att testa tjänsten så kan man göra det gratis i hela tre månader!

Spotify

Spotify kommer faktiskt från Sverige och är framtaget av Daniel ek som fick inspiration från en musiktjänsten Napster som till en början byggde på fildelning. Spotify är idag en av de största streamingtjänsterna för musik. Till skillnad från Apple Music så har spotify en gratisversion av sin tjänst, dock så får man leva med en del reklamavbrott. Spotify erbjuder också en funktion som tillåter dig att ladda ner musik och lyssna på den utan internetuppkoppling. För fullversionen utan reklamavbrott så får man betala 99 kronor i månaden. Vill man testa Spotify innan man betalar så erbjuds man en testperiod på en månad.