Mobilspelens januari

Ett nytt år och nya spel. Men är det verkligen de nya som ligger på toppen och dominerar eller fortsätter de gamla kungarna att härska på mobilspelsfronten? Här tar vi en titt och ser vad folk spelar just nu.

Kortspel i Azeroth

Spelet Hearthstone fortsätter att ha en stark spelarbas in i 2018. Det är nu över fyra år gammalt, vilket ju är skillnad från en hel del mobilspel som folk spelar ett par månader och sedan glömmer bort. En stor anledning till varför Hearthstone fortsätter att vara relevant är de konstanta uppdateringarna, balanseringarna och regelbundna expansioner som gör att spelare alltid måste komma på nya kombinationer för att hålla sig på topp.

Pussel i en värld av geometri

Geometri kanske inte var något favoritämne i skolan, men om något kommer att få en att uppskatta detta är det Monument Valley 2, uppföljaren till ett fantastiskt elegant och vackert spel som helt klart håller kvar samma kvalitet nu. För nya spelare behöver man dock inte ha spelat det första spelet för att kunna uppskatta detta.

Hjul som snurrar och pengar som vinns

Spel på mobilcasinon har också funnit många nya spelare på sistone. Att gå från att spela de bästa spelautomater på nätet på datorn till mobilen är något som lockat många just eftersom dessa spel är så snabba och passar perfekt även när man bara har några minuter över. Om man inte har koll på vad man ska spela så klicka här för få koll på vilka spel som är populära.

Mer bergochdalbanor åt folket

Något äldre spelare har säkert hört talas om RollerCoaster Tycoon, en av de många Tycoonspelen som fanns till PC på 1990-talet. I slutet på december kom RollerCoaster Tycoon Classic ut till mobiler och blev en omedelbar hit. Här gäller det helt enkelt att bygga de bästa möjliga bergochdalbanorna som alla besökare kommer att älska!