Köpa surfplatta – bra att tänka på

Utöver vår fantastiska smartphone kan man hitta bra anledningar att skaffa sig en surfplatta också. Men innan man rusar ut och köper en är det bra att tänka på ett och annat först.

Användningsområde

Vad man kommer att använda surfplattan till kan låta en hitta rätt riktigt i surfplattedjungeln:

  • Filmplatta – planerar man att använda den mycket för att se på film, serier, Youtube, Twitch eller liknande är storleken nog en av de viktigaste faktorerna. För bästa möjliga upplevelse är det smart att satsa på något kring 12 tum, men det finns även större varianter som kan vara värt priset.
  • Spelplatta – är man istället ute efter en riktig spelplatta är prestandan i regel mer värdefullt än just storleken. Vill man förstås ta med sig den lite överallt är det nog bäst att inte välja en allt för stor. Kolla gärna på en med ett ordentligt batteri då krävande spel kan förbruka batteriet snabbare än många andra applikationer.
  • Arbetsplatta – skaffar man en surfplatta för sitt jobb kan det vara väldigt beroende på vilket typ av jobb man har. För ett som huvudsakligen kräver tillgång till mejl och enkla applikationer är bärbarheten nog en av de viktigaste faktorerna. Arbetar man dock med mer avancerade appar kan prestandan bli en allt med viktig fråga.

Tillbehör

Det finns mängder av olika tillbehör till surfplattor idag och en del är även märkesspecifika. Men även om man inte hittar just det tillbehöret man är intresserad av från tillverkaren av surfplattan kan det ofta finnas universella lösningar man kan vända sig till istället. Att kolla upp tillbehören redan innan kan dock vara en bra idé hursomhelst.

Lagringsutrymme

Ta även en titt på lagringsutrymmet också. Många plattor idag har bra med utrymme, men om man hittar en för ett billigt pris som på alla andra sätt kan vara lockande kan det hända att den inte har lika mycket lagringsutrymme istället. Men med tanke på att man kan skaffa ett minneskort eller förlita sig mer på molnlagring behöver inte detta vara ett allvarligt problem direkt.