Förbättra prestandan på telefonen

Förbättra prestandan på telefonen

Av Av admin

En seg telefon kan lika gärna vara en död telefon. För oss som lever med telefonen i handen behöver den fungera i vått och torrt. Och snabbt ska det gå. Hur kan man få telefonen bättre utan att skaffa en ny?

Batteriet

Känner du att batteriet hinner dö innan dagen är slut? Behöver den laddas varje kväll? Det kan bero på mycket men främsta skälet är att batterierna i telefonerna är inte skapta att hålla samma kvalité för alltid. Precis som med vanliga batterier blir de sämre med tiden och behöver bytas ut. Vill man ha kvar telefonen så kan man fundera på att köpa ett nytt batteri och byta ut det gamla. Det brukar faktiskt hjälpa att förlänga livslängden på telefonen.

En annan sak att se över är hur många program och appar som körs. Man borde alltid ha en appdödare installerad på telefonen så man kan vara säker på att apparna stängs av ordentligt och inte är på i bakgrunden och stjäl kraft. Man kan också inaktivera wi-fi när man inte använder det och detsamma med mobildata. Dessa saker är inte livsviktiga att ha på jämt och telefonens batteritid kommer att förlängas om man stänger av de här två sakerna då och då.

Bra webbläsare

Använd en webbläsare som är anpassade för telefoner och välj en som är liten i storleken. Opera Mini eller Opera Mobile är båda två väldigt nätta och snabba. Den komprimerar datan vilket gör att den svarar snabbare.

För Androidanvändare finns det också optimeringsverktyg av nästan samma slag som vi nämnde ovan. Det är verktyg som dödar bakgrundsappar men även rensar cache och eventuella cookies som ligger sparade på telefonen. Den kan optimera utrymmet på telefonen vilket kan i sin tur göra att den svarar snabbare.