Appar för barn

Appar för barn

Av Av admin

Det finns idag väldigt många bra appar att använda på sin telefon och surfplatta som är riktade till barn i förskoleåldern. Genom att låta barnen använda sig av dessa finns det många bra och pedagogiska appar som gör att barnet lär sig massor.

Det finns många appar för barn i olika åldrar och utbudet växer ständigt. Det finns både appar som är mer pedagogiska som läs och skriv-appar till appar som är mer spelinriktade.

Sound Touch är en app som passar perfekt för barn i två till tre års åldern. Här går det att välja språk och appen är välidgt användarvänlig, vilket gör det till en bra nybörjarapp för de som inte använt sig av appar tidigare.

För de barn som börjar intressera sig för bokstäver är Djurkorsord en bra app. Appen innehåller korsord i olika svårighetsgrader, perfekt för barnet som är inne i en lärande period. Denna app har bra grafik och är lättmanövrerad för barnet.

Knacka på. Den klassiska barnboken ”Knacka på” har kommit i appform. Appen bygger på boken där du knackar på i olika rum för att se vad som gömmer sig bakom dörren.

För barnet som gillar ljud och olika djurläten är appen Krax ett tips. Detta är en app som spelar upp olika fågelläten. En pedagogisk app där barnet kan kolla på bilder på olika fåglar, lära sig artens namn och även höra fågels läte.

För det pyssliga barnet finns appen Book Creator, en app där barnet får göra sina egna böcker. Här kan barnet skriva små texter, rita egna bilder och även prata in text. Denna appa passar bäst till barn som kommit upp i förskoleåldern.